Mazarron | Casaña verhuur en verkoop

Mazarron

De stad Mazarrón bestaat eigenlijk uit twee stadskernen. Mazarrón zelf met zo’n 35.000 inwoners, is een stad met allerhande voorzieningen zoals winkels, een weekmarkt, een ziekenhuis, basisscholen en middelbare scholen, banken, etc. En het kustplaatsje Puerto de Mazarrón, met haar boulevard, een jacht- en een vissershaven, restaurants, terrassen, scholen voor watersporten zoals duiken en zeilen, appartementen en hotels, etc.

Ongekende natuur

De rijke verscheidenheid van het landschap en de natuur rond Mazarrón maakt het wonen en recreëren hier zeer aangenaam. De kuststrook en het achterland bieden een gevarieerd natuurschoon met volop mogelijkheden voor rust, ruimte, sport en cultuur. Vanaf de Mazarrón Country Club bereikt u in 20 minuten het beschermde natuurgebied Sierra Espuña. De grote tegenstellingen in de natuur, stimuleert ook sportieve activiteiten zoals wandelen door de prachtige natuurreservaten, paardrijden of het afleggen van fraaie fietsroutes in de bergen.

Mazarron natuur
Mazarron uitstapjes

Uitstapjes

De ligging van de Mazarrón Country Club is zeer gunstig voor allerlei uitstapjes in de omgeving. Op 2 uur rijden ligt Granada. U zult ontdekken dat een dag niet genoeg is om het wereldberoemde Alhambra te bezichtigen. Vanaf Granada is het nog een half uur naar het skigebied van de Siërra Nevada, waar u tot laat in het voorjaar of soms zelf tot in de zomer nog kunt skiën. Dichterbij ligt de provinciehoofdstad Murcia. Een wonderschone cultuurstad die net als Cartagena, de oudste havenstad van Europa, binnen drie kwartier te bereiken is. En “last but not least” bent u binnen 10 minuten met de eigen auto in de verschillende baaien aan de kust, onder andere het strand bij Bolnuevo.
  • 2 uur rijden naar Granada
  • 2,5 uur rijden naar Siërra Nevada
  • 10 min rijden naar verschillende baaien
  • Dichtbij provinciehoofdstad Murcia

Golfsport

Fervente golfers rijden in een half uur naar de 18 holes golfbaan van Manga del Mar Menor waar ook het toeristische centrum van Murcia is gelegen. Naast deze baan kunt u in de directe omgeving van Mazarrón gebruik maken van in totaal 14 golfbanen, op 5 minuten afstand van het park ligt de golfbaan van Camposol. Elke golfbaan heeft zo zijn eigen karakter. Sommige zijn exclusief, andere zijn meer toegankelijk. Zelfs de verwende golfliefhebber zal hier, door de grote verscheidenheid aan banen, niets te kort komen. Het grote aantal golfbanen in combinatie met het uitstekende klimaat maakt deze streek een waar paradijs voor de golfliefhebber.
Mazarron golfsport
Mazarron water- en skisport

Water- en skisport

De Costa Calida biedt een breed scala aan watersporten, waaronder duiken, sportvissen, windsurfen, sup, waterskiën en zeilen. Er is een grote verscheidenheid aan jachthavens langs de kust, van eenvoudige vissershavens tot een aantal grote internationale jachthavens met alle denkbare faciliteiten. De winterse skipistes van de Sierra Nevada liggen op slechts 2,5 uur rijden van Mazarrón. Met zijn uitstekende faciliteiten, infrastructuur, goede hotels en uitgaansgelegenheden heeft dit gebied alles in huis om elk type skiër aan te trekken.

Cultureel

Volksfeesten zijn zeer populair in Spanje, je vindt ze in elke streek, zo ook aan de Costa Cálida: carnaval, religieuze feesten, braderieën en bedevaarten, dorpsfeesten en folklore. Tevens is er een veelvoud aan festivals, concerten en een traditie en creativiteit in volkskunst en mode.

Mazarron cultuur
Mazarron keuken

Culinair genieten

Spanje staat bekend om zijn bijzonder goede keuken. De gastronomie van het zuiden, en in het bijzonder die van de provincie Murcia laat zien dat er meerdere culturen hun stempel hebben gedrukt op de gastronomie in deze streek. In harmonie met de omgeving vindt u hier een moestuin- en laagvlaktegastronomie, een winter- en herderskeuken en met name aan de kust een mediterrane keuken. Tapas, gefrituurde vis en gebraden vlees horen allemaal bij deze zeer populaire gastronomie. De wijn vormt een fundamenteel onderdeel van deze regionale keuken. Spanje is uitgegroeid tot een van de grootste wijn producerende landen. Uit eten gaan is hier dan ook een bijzondere aangelegenheid, een feest die in vergelijking met andere landen ook zeer betaalbaar is gebleven.

De bereikbaarheid van de Mazarron Country Club

De bereikbaarheid van de Mazarrón Country Club is uitzonderlijk goed. Het resort ligt net buiten de stadskern op slechts 5 minuten rijden van het centrum. De beste vliegverbinding is van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Alicante. Vanaf de luchthaven van Alicante bent u binnen 5 kwartier rijden in Mazarrón.

Mazarron Country Club | Casaña verhuur en verkoop