Geen categorie

Deel 2 Onze keuze voor de Mazarrón Country Club

Als je eenmaal de beslissing voor een tweede huis in Spanje hebt genomen, moet je gaan beslissen waar je gaat zoeken. Eerst moet je gaan bedenken wat voor soort omgeving je wilt. Ben je van de drukte, van het zien en gezien worden en kan je niet zonder boulevards, lounge bars en hippe nightclubs of zoek je juist de rust en de ruimte? Wij zijn meer van het laatste en omdat we ook graag ons kikkerlandje in de wat minder aangename periodes willen kunnen ontvluchten, kom je dan al snel uit bij de Costa Blanca en zuidelijker. Aangezien we als Hollanders ook nog een beetje op de prijzen letten lag de oplossing ergens in het midden: de Costa Calida. Een goed klimaat met aantrekkelijke huizenprijzen. 
 
Nog steeds niet heel specifiek. Wordt het dan een finca, een urbanisatie of liever een plekje aan een van de vele golfbanen? Op Google Maps en op de huizensites zag veel er erg aanlokkelijk uit. Het ene paleisje na het andere voor weinig. Na een selectie van mogelijkheden dan toch maar verder ter plaatse bekijken. Dan kom je toch wel even in de harde werkelijkheid: projectontwikkelaars zagen tien jaar terug veel kansen om met mooie beloftes ons niet-wetende toeristen een plaatselijk droomhuis aan te praten. Vooral de droom om aan de golfbaan te wonen was blijkbaar erg aanlokkelijk.  Sommige zijn redelijk afgebouwd (maar lang niet alles verkocht), andere bestaande uit niets meer dan de golfbaan, het wegennet van de wijken en enkele huizen. Inmiddels gaat het financieel een stuk beter in Spanje, dus brengen de banken mondjesmaat de tien jaar geleden gebouwde nooit bewoonde huizen en appartementen als nieuw op de markt. 
 
Maar onze smaak is veranderd. Dus de nieuwe of opnieuw opgestarte projectontwikkelaars bouwen nu overal moderne vila’s. Op de foto opnieuw best mooi, maar die mooie foto’s laten niet zien dat ze met 20 op een rij staan, met slechts een meter er tussen. Je vrijstaande villa is niets meer dan een rijtjeswoning in een vinex wijk. Weg droom. Daarnaast ontdek je dat je met een camera met groothoeklens zelfs een kamer van 15m2 zo kan fotograferen dat het lijkt dat je er ruim kan leven met zes personen. Met die hoopvolle foto’s in je hand waan je je bij het bekijken dan toch in een soort Madurodam, kwamen we uiteindelijk uit op Mazarrón Country Club. Een blik op de ruime oprijlaan geeft je direct een ander gevoel: brede wegen, overal trottoirs, ruim opgezet, rustig en vooral netjes. Niets vergeleken met al het andere dat we hebben gezien. Kortom, het voelde het meeste thuis van alles wat we gezien hadden. 
 
Nu, wat later, blijkt de Mazarron Country Club (MCC) mede door de ligging in de omgeving voor ons de ideale plek. Je krijgt er behoorlijk wat extra’s zomaar gratis bij: 

  • MCC heeft behoorlijk wat ruimte er omheen. Binnen vijf minuten sta je op een bergpad of op de oude spoorlijn door de natuur. Inmiddels is dat een wandel- en mountainbike pad van meer dan 25 kilometer. 
  • Het is minder dan 15 minuten rijden naar de zee bij Puerto de Mazarrón of Bolnuevo. Met oneindig veel goede stranden heb je keuze genoeg. Er is zoveel strand dat ze zelfs stukken hondenstrand hebben gemaakt. 
  • Op zondag (en alle andere dagen) relaxed lunchen bij je favoriete strandtentje. 
  • De snelwegen zijn perfect. Nieuw aangelegd dankzij uw EU centjes. Zie je toch nog eens wat terug. 
  • Puerto de Mazarrón en Bolnuevo zijn geen pittoreske Spaanse dorpjes. Het is eigenlijk het Noordwijk voor de Spanjaarden. De mensen uit Madrid komen hier vaak hun vakantie vieren. Daardoor is het levendig genoeg met vele eigen bewoners zodat het in de winter geen zombie dorp wordt. Maar ook een plek waar we nog geen typische toeristenwinkel zijn tegengekomen. 
  • Modern genoeg. Naast de Lidl XXL en Aldi is er nog een overvloed van supermarkten en andere leuke winkels in de buurt. Zoveel dat je je wel eens afvraagt waar ze van kunnen bestaan. Wat opvalt is dat er overal wel een Chinese bazar is. Een soort Blokker met Action, kledingwinkel, schoenenwinkel en Gamma in één. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. 
  • Binnen 30-40 minuten rijden zit je middenin een grote stad als Murcia, zit je Zweedse balletjes te eten in de Ikea, of ben je in de ruwe natuur van de Sierra Nevada. Okay, om te skiën moet wel 350 kilometer rijden naar de Sierra Nevada. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *